top of page
Τι εννοούμε όταν λέμε «παρτίδα» πλακιδίου;

 

Κάθε φορά που ένα εργοστάσιο παράγει πλακάκια της ίδιας σειράς, η νέα παραγωγή διαφέρει ελαφρώς από την προηγούμενη (στον τόνο και το κάλιμπρο), παρ’ ότι τα συστατικά και η τεχνοτροπία της παραγωγής είναι ακριβώς τα ίδια. Διαφορά στον τόνο σημαίνει ελαφρώς διαφοροποιημένη απόχρωση, ενώ διαφορά στο κάλιμπρο σημαίνει διαφορά στις διαστάσεις (διαφοροποιήσεις σύμφωνες πάντα με τις πιστοποιημένες προδιαγραφές εργοστασίου).
Αυτό συμβαίνει διότι κατά την διαδικασία παραγωγής των πλακιδίων: i) χρησιμοποιούνται ως πρώτες ύλες φυσικά υλικά η απόχρωση των οποίων δεν είναι ποτέ η ίδια ii) οι διαδικασίες παραγωγής (πρόσμιξη πρώτων υλών στις πρέσες, ψήσιμο στους φούρνους), επηρεάζονται άμεσα από περιβαλλοντικές συνθήκες όπως υγρασία, θερμοκρασία.

 

Γιατί τα πλακάκια που αγοράσαμε τώρα, διαφέρουν από αυτά του ίδιου εργοστασίου και της ίδιας σειράς, που είχαμε αγοράσει πριν από κάποιους μήνες;

Διότι είναι πιθανόν να ανήκουν σε διαφορετικές «παρτίδες». Εάν συμβαίνει αυτό, είναι αναμενόμενο να διαφέρουν μεταξύ τους (σε τόνο ή/και κάλιμπρο), σύμφωνα πάντα με εγκεκριμένες προδιαγραφές απόκλισης.
Γι αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό να προσδιορίζουμε εξαρχής τις ανάγκες μας σε τετραγωνικά μέτρα και να αγοράζουμε μια επιπλέον ποσότητα ασφαλείας (7% παραπάνω απ’ την ανάγκη μας).
Αν για οποιοδήποτε λόγο χρειαστεί συμπληρωματική παραγγελία, η εταιρία μας διατηρεί ιστορικό της παρτίδας των πλακιδίων που αγοράσατε, οπότε δεν έχετε παρά να επιβεβαιώσετε την παραγγελία της σωστής παρτίδας στον πωλητή σας.

 

Πρέπει να αγοράζουμε παραπάνω ποσότητα πλακιδίων από αυτή που θεωρητικά θα χρειαστούμε;

 

Καλό είναι να αγοράζουμε ένα μικρό απόθεμα ασφαλείας, από την ίδια «παρτίδα» πλακιδίων, ποσότητα περίπου 10% επιπλέον της ποσότητα που θα χρειαστούμε.
Είναι σχεδόν σίγουρο ότι όταν χρειαστούμε επιπλέον πλακάκια για αντικατάσταση τυχών σπασμένων (λόγω φθοράς, ατυχήματος, καταστροφής κλπ.), δεν θα υπάρχει διαθέσιμη στην αγορά η ίδια «παρτίδα» παραγωγής. Άρα ακόμα και την ίδια γκάμα πλακιδίων να βρούμε, θα διαπιστώσουμε διαφορά στο κάλιμπρο και την απόχρωση λόγω διαφορετικής παρτίδας.

 

Ποιες μπανιέρες είναι καλύτερες, οι μαντεμένιες ή οι ακρυλικές;

 

Η ακρυλική μπανιέρα επικρατεί κατά κράτος λόγω της πρακτικότητας, της βελτιωμένης αντοχής, της επισκευασιμότητας και της ποικιλίας σχεδίων. Καλύπτει επίσης μια τεράστια γκάμα προϊόντων ευεξίας (υδρομασάζ, spa, χρωματοθεραπεία).
Η μαντεμένια μπανιέρα έχει τους φανατικούς της, κυρίως λόγω της αίσθησης και της στιβαρότητας που εμπνέει ο χάλυβας.
Οι μαντεμένιες μπανιέρες το χειμώνα έχουν εξαιρετικά κρύες επιφάνειες, ενώ οι ακρυλικές είναι ουδέτερες στις αλλαγές θερμοκρασίας, πιο φιλικές στην επαφή με το ανθρώπινο σώμα χωρίς να μας παγώνουν.

 

Πώς καθαρίζονται σωστά οι μπαταρίες μπάνιου και κουζίνας;

 

Τα οξέα, είναι κύριο συστατικό των καθαριστικών για την απομάκρυνση των αλάτων. Κατά τον καθαρισμό των εξαρτημάτων ωστόσο, πρέπει να προσέξετε τα ακόλουθα: · Χρησιμοποιείτε μόνο τα καθαριστικά, τα οποία είναι κατάλληλα για χρήση. · Μη χρησιμοποιείτε καθαριστικά που περιέχουν οξέα αλάτων, μυρμηκικό οξύ και οξέα ξυδιού, διότι μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες ζημιές. · Και τα καθαριστικά που περιέχουν φωσφορικό οξύ, μπορούν να αποβούν επικίνδυνα. · Μη χρησιμοποιείτε καθαριστικά που περιέχουν χλωριούχο λευκαντικό · Μη χρησιμοποιείτε καθαριστικά που μπορεί να προκαλέσουν χαρακιές, σκληρά σφουγγάρια ή πανιά με μικρο-ίνες. · Απαγορεύεται η μίξη των καθαριστικών.

 

Τι πρέπει να αποφύγουμε στον καθαρισμό των ειδών υγιεινής;

Αποφύγετε τη χρήση σκληρών καθαριστικών και εκείνων που περιέχουν δραστικά οξέα, καθώς και τη χρήση σύρματος.
Μην χρησιμοποιείτε ξυράφι για την αφαίρεση υπολειμμάτων πλαστικού, μπογιάς, αυτοκόλλητων κ.λ.π.
Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα με βάση το άζωτο & αμμωνία.

 

Πόσα κιλά φορτίο αντέχει μια κρεμαστή λεκάνη;

 

Εξαρτάται από τον τύπο της λεκάνης. Το ελάχιστο βάρος είναι 200 κιλά, ενώ κάποιες επώνυμες μάρκες, δίνουν έως και 400 κιλά.

 

Ποια πλακάκια χαρακτηρίζονται επισμαλτωμένα;

 

Είναι εκείνα που κατά την διαδικασία παραγωγής του εργοστασίου, έχει προστεθεί σμάλτο στην επιφάνεια τους, είτε ταυτόχρονα με το ψήσιμο του πλακιδίου, είτε σε δεύτερη φάση μετά το ψήσιμο για την σκλήρυνση της κύριας μάζας του πλακιδίου.
Η επισμάλτωση δεν είναι μειονέκτημα ή πλεονέκτημα, το αισθητικό αποτέλεσμα είναι διαφορετικό, οπότε η επιλογή είναι θέμα γούστου.

 

Είμαι επιφυλακτικός στην επιλογή εντοιχισμένου καζανακίου; Επισκευάζεται εύκολα;

 

Επιλέξτε ανεπιφύλακτα εντοιχισμένο καζανάκι, τα προβλήματα του παρελθόντος έχουν λυθεί οριστικά.
Το εντοιχισμένο καζανάκι χαρίζει την αίσθηση του ανοικτού χώρου στο μπάνιο, κρύβοντας τον ενοχλητικό όγκο του καζανακίου, τις σωληνώσεις, τις συνδέσεις που απαιτούνται, ενώ συγχρόνως μειώνει το θόρυβο λειτουργίας. Το συνολικό όφελος χώρου είναι μεταξύ 10cm και 15cm. Τοποθετείται ακόμα και σε τοίχο με μονό τούβλο!
Η προσβασιμότητα στο μηχανισμό για τυχών επιθεωρήσεις ή επισκευές είναι εύκολη και η επιδιόρθωση.

 

Τι πρέπει να προσέξουμε κατά την τοποθέτηση ψηφίδας σε τοίχο ή δάπεδο;

 

Είναι ιδιαίτερα κρίσιμο ο τοίχος να είναι επίπεδος. Εάν δεν είναι, θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει επίπεδος, με τη χρήση κατάλληλων υλικών επίστρωσης.
Η κόλλα που θα χρησιμοποιήσετε δεν πρέπει να είναι ούτε πηχτή, ούτε ρευστή, ούτε και πολύ σε ποσότητα (δουλεύεται με το ψιλό χτένι του πλακά).
Αν η ψηφίδα έχει νάυλον κάλυμμα, αφήστε πρώτα να στεγνώσει καλά η κόλλα και μετά αφαιρέστε το προστατευτικό νάιλον κάλυμμα.
Καθαρίστε με ασετόν την επιφάνεια των ψηφίδων για να φύγουν τυχών υπολείμματα κόλλας από το προστατευτικό κάλυμμα.
Ο αρμός δεν πρέπει να είναι πολύ αραιός. Μετά από 2 έως 4 ώρες από την αρμολόγηση κάνετε δεύτερο καθάρισμα με νερό (αλλάζετε συνεχώς το νερό, μέχρι ο στόκος φύγει τελείως από την επιφάνεια των ψηφίδων). Αν ο αρμός μείνει ακαθάριστος για περισσότερο χρόνο, καθαρίζει δύσκολα.
.

 

Είναι δυνατόν να μετατραπεί η επιφάνεια ενός ήδη τοποθετημένου πλακιδίου από ματ σε γυαλιστερό ή και το αντίστροφο;

Η τελική επιφάνεια του πλακιδίου έχει προκύψει από συγκεκριμένη διαδικασία παραγωγής και ψησίματος και δεν μπορεί να αλλάξει.
Στο εμπόριο υπάρχουν ορισμένα υλικά που υπόσχονται κάτι τέτοιο, αλλά με αμφίβολο αποτέλεσμα.

 

Θέλουμε να αντικαταστήσουμε το κάλυμμα λεκάνης και δεν γνωρίζουμε το μοντέλο, τι κάνουμε;

Τα καλύμματα λεκάνης διαφέρουν ανάλογα με το μοντέλο και τον οίκο κατασκευής τους. Αν δεν γνωρίζετε το μοντέλο είναι σημαντικό να εντοπίσετε τη μάρκα, τον οίκο κατασκευής της λεκάνης ή του καλύμματος.
Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε κανένα στοιχείο, φτιάξτε ένα «πατρόν» σε χαρτί εφημερίδας, ζωγραφίζοντας το περίγραμμα της λεκάνης και τη θέση των δύο οπών στήριξης του καλύμματος.
Επισκεφθείτε με αυτό τo καταστήμα μας και ένας εξειδικευμένος πωλητής θα προσπαθήσει να το εντοπίσει.

 

Τι προσέχουμε κατά την τοποθέτηση ειδών υγιεινής;

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι ακόμα και το καλύτερο προϊόν θα παρουσιάσει βλάβη, εάν τοποθετηθεί με λάθος τρόπο από ερασιτέχνη ή κακό τοποθέτη.
Γι΄ αυτό επιλέγουμε έμπειρους τεχνικούς τοποθέτησης, που σέβονται και μελετάνε τις οδηγίες τοποθέτησης του κατασκευαστή.
Σε περίπτωση που το θελήσετε, μπορούμε να σας προτείνουμε εξειδικευμένα συνεργεία τοποθέτησης.

 

bottom of page